Håll koll på ekonomin

För att få i ordning på din ekonomi och för att du inte ska bli av med lönen så fort du får den, kan du se till att ändra dina levnadsvanor för att möjliggöra detta. För vem vill egentligen ha en betalningsanmärkning på halsen? Du kan börja i hemmet, gå runt för att undersöka vad du kan ändra på för att minska kostnader för el, vatten och värme.

Börja i köket och se till att byta alla lampor till lågenergilampor, se därefter till att släcka dessa lampor i de rum du inte vistas i och när du lämnar din bostad. Använd mikrovågsugn och vattenkokare istället för ugn om du kan. Använd diskmaskin istället för att diska under rinnande vatten. Om du inte har diskmaskin, sluta diska under rinnande vatten utan fyll upp en balja med vatten och diska i det!

Efter köket kan du gå vidare till badrummet och även där byta ut lamporna till lågenergilampor. Duscha hellre än att bada, och duscha fem minuter istället för tjugo minuter. När du tvålar in kroppen och schamponerar håret, stäng av duschen och spola inte i toaletten i onödan.

Därefter går till de övriga rummen i huset och byter ut lampor till lågenergilampor och stänger av alla apparater som inte används för stunden. Stäng av tv apparaten med strömbrytaren och inte med fjärrkontrollen, ta ut laddare från eluttag när de inte används.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0